Kiderült, mennyien készülnek utazni a magyarok közül

A magyarok több mint fele utazni készül a járvány után - derül a Magyar Turisztikai Ügynökségmegbízásából készült kutatásból.

Forrás: 畅 苏/pixabay.com

A kutatásról, a dubaji világkiállításról és a Virágos Magyarország verseny májusi indulásáról Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója podcastban beszélt. Szóba került az is, hogy a járvány után milyen változások várhatók a turizmusban.

A Századvég április 8-a és 15-e között több mint kétezer embert kérdezett meg arról, hogy tervez-e utazást a koronavírus járvány után, és ha igen, hova. A válaszokból az derült ki, hogy a vírus lecsengését követően a magyarok 51 százaláka tervez belföldi utazást, külföldit pedig a megkérdezettek 12 százaléka.

A legnépszerűbb úti cél az utóbbi esetében Horvátország és Görögország, míg belföldön átlagosan 227 kilométer távolságra mennének a magyarok, és leginkább aktív szabadiős tevékenységeket szeretnének.

A megkérdezettek kétharmada jelenleg úgy tervezi, hogy kerülni fogja a szervezett utakat a járványt követően. A kutatásban résztvevők 61%-a jövőbeli utazása során azt is figyelembe fogja venni, hogy mely országok voltak érintettebbek a vírus által.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek