Ezen a sétán feltárul a 8. kerület ismeretlen arca

A Perfect European Tours - Budapest angol nyelvű gyalogtúrákat hirdet a város kevésbé látványos, ám kalandos illetve hírhedt múltú részeit is megismerni vágyó turistáknak és helyieknek - derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

A Keleti pályaudvarForrás: Erich Westendarp/pixabay.com

Február 27-én, 29-én és március 3-án a gyalogos túra a 8. kerület külső területeire vezet: szó lesz a Keleti pályaudvar történetéről, majd a Fiumei Sírkert lesz a következő állomás, ahol itt nyugvó hírességek sorsába nyerhetnek bepillantást.

Szó lesz egy meg nem nyitott múzeumról, a helyi cigány és zsidó kisebbségek életéről, valamint az Orczy tér építészetéről, és a résztvevők felfedezhetik a hírhedt kínai piac komor múltját. A sétát azoknak ajánlják, akik érdeklődnek az építészet és a történelem iránt.

A szervezők azt kérik, hogy aki szeretne részt venni a túrán, az jelölje ezt a Facebook-eseménynél. A találkozó a Keleti pályaudvar főbejárata előtt lesz, au idegenvezetőt sárga esernyőjéről lehet megismerni. A túra időtartama 2,5–3 óra, a részvételi díj önkéntes felajánlás.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek