Ez egy szuper program a természet és a fotózás rajongóinak

A Varázslatos Magyarország 10. születésnapját különleges rendezvénnyel ünnepli meg. Éves természetfotó kiállítását idén mobil installációkon mutatja majd be, elsőként az Akvárium Klubban március 25-én, szerdán, 17.30 és 20.30 között. Olyan különleges programokkal készülnek az alkalomra, melyek a természetfotózás iránt érdeklődőket és a természetvédelem iránt elkötelezettek számára is izgalmas órákat ígérnek majd.

Máté Bence éppen egy kobrát fotózForrás: Kovács Krisztián/Wikipedia

A természetfotósok százait megmozgató Varázslatos Magyarország pályázat szakmai zsűrije az egész éven át, havi rendszereséggel pályázó alkotók legeredményesebb munkáit válogatta össze a kiállításra. 145 lélegzetelállító fotót mutatnak be, országunk nemzeti parkjainak természeti szépségeire hívva fel a figyelmet, elkészülésük helyszíne szerint csoportosítva. A képek idén rendhagyó módon mobil paravánokon jelennek meg.

A világhírű természetfotósok, ismert tudományos és közéleti személyiségek, és a WWF Magyarország járulnak hozzá ahhoz, hogy az est emlékezetes maradjon mindenki számára. Beszélgetéseket hallgathatnak a környezeti válságról és a fajok kipusztulásának következményeiről, de hallható lesz a VM dal is, majd az est zárásaként a Varázslatos Magyarország és a Fajbook 2019-es díjátadóján értékelik a legjobb fotóalkotásokat - olvasható a Varázslatos Magyarország weboldalán.

A kiállítás különlegessége, hogy a megnyitón olyan világhírű természetfotósok mesélnek munkásságuk fénypontjairól mint Máté Bence terészetfotós, a francia Laurent Ballesta mélytengeri fotós és a német Sandra Bartocha táj- és növény fotós.

A VM 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy a fotózáson keresztül arra biztassa az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit, kapják lencsevégre az ott élő növény- és állatfajokat. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek