Új versenyszám is lesz a települések összecsapásán, Siófokon

Már javában zajlik a települések nevezése az ötödik alkalommal megrendezett Nemzeti Regattára, vagyis Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiváljára. A szervezők a kétnapos eseményt június 6-ra és 7-re tervezik és várják a a települési csapatokat, a szurkolókat és érdeklődőket Siófokra, a Balaton nyári fővárosába.

Forrás: Weberfoto.hu / Nemzeti Regatta

A szervezők a napokban több mint 200 településnek küldtek ki meghívót és várják a nevezéseket február 28-ig, amiket érdemes minél előbb visszaküldeni, mert maximum 50 település jelentkezését tudják fogadni, beérkezési sorrendben.

Az idei évben is minden nevező csapat megméretteti magát a rendezvény alappillérének számító vitorlás pályaversenyen. Az egyforma hajókkal versenyző települések minden évben számos olyan személyt is beneveznek a legénységbe, akik az adott település szempontjából valamilyen értéket képviselnek. Így találkozhatunk sportolókkal, zenészekkel, színművészekkel és más hírességekkel a fesztivál során. Fontos megjegyezni, hogy nem feltétlenül van szükség vitorlázó tudásra, hiszen a vitorlásokat és a szakképzett kormányosokat a szervezők biztosítják a települési csapatok számára – olvasható a sajtóközleményben.

Forrás: Weberfoto.hu / Nemzeti Regatta

Aki pedig nem versenyez, csak szurkolni érkezik, az a partról, kivetítőről és nézőhajókról élvezheti a versenyeket, merthogy több megmérettetés is lesz a két nap alatt. A települési sárkányhajó verseny például a komoly izgalmak mellett időnként vicces pillanatokat is hoz, ahogy a vízibicikli verseny is a Balaton vizén. Az Ízek Utcájának főzőversenyeivel is kecsegtető fesztivál háziasszonya Ördög Nóra lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek