Bejrút pusztuló pompáját örökíti meg a fotós

  A második világháború utáni időszakban Bejrút a Közel-Kelet Párizsaként vált ismertté, és vonzotta a turistákat, valamint a befektetőket, francia-gyarmati építészetének és élénk kultúrájának köszönhetően pezsgő világvárosként tartották számon. A virágzás időszaka azonban 1975-ben, a polgárháború kitörésével lezárult, és az országot azóta is a különféle konfliktusok jellemzik.

  Romos épület Bejrútban - illusztrációForrás: djedj/pixabay.com

  Az utóbbi időben sok fotós utazik oda, hogy dokumentálja a sorsukra hagyott, hajdan pompás épületek dekadens esztétikáját. Közéjük tartozik James Kerwin is, aki elhagyott kúriákat és romos fürdőket fényképez - adja hírül a designboom.com.

  Az épületeken még ebben az állapotukban is tetten érhetők a helyi építészet jellemző elemei, például a Libanon szinonimájává vált hármas boltívek, a képek ugyanakkor az emlékeket romba döntő harcokra is emlékeztetnek.

  Fotóival Kerwin szeretné felhívni a figyelmet az országra, az emberekre és a talpraállásra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek