Ha rajong a hazai erdőkért, itt a helye!

Újabb érdekes témában várják az érdeklődőket a MagNet Közösségi Házban február 14. pénteken, 18:15-tól 21:30-ig. Az Erdők Ideje - Filmvetítés & Beszélgetés programon a Fridays For Future szervezésében ingyen vehetnek részt mindazok, akiket érdekel hazánk erdeinek sorsa. 

ErdőForrás: Free-Photos/Pixabax

Magyarországon növekszik az erdőállomány, ami ma már 21 százalékos, de valaha akár 80-85 százalékos is lehetett az ország erdősültsége. A mai erdők többsége köszönőviszonyban sincs az egykori természetes erdőkkel.

Az Erdők Ideje című francia dokumentumfilm az 2018-as Verzió Filmvesztivál nemzetközi közönségdíjasa, időtartama 103 perc és ezúttal magyar felirattal vetítik.

Az Erdők ideje az ipari erdészetet és annak alternatíváit mutatja be részletesen. Mint a filmleírásban olvasható, az eredeti, érintetlen őstermészet jelképét, az erdőt korábban sosem látott iparosodási hullám érte el. Nagy mértékű gépesítés, monokultúra, műtrágyák és növényvédőszerek, a hagyományos szakértelem eltűnése, az erdőgazdálkodás mind az intenzív mezőgazdasági modellt követi, mégpedig felgyorsult ütemben.

A filmhez kapcsolódóan beszélgetés is lesz, melynek résztvevői Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi programjának vezetője, Standovár Tibor, erdőökológus, az ELTE egyetemi docense, Pribéli Levente, a Fridays For Future szervezője és Pauló Gergely környzetvédelmi aktivista.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a férőhelyek limitált száma miatt regisztrációhoz kötött. Pontos helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.) – Hamvas-terem. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek