Luca-napon nyit a mesebeli Mézeskalácsfalu

Ahogyan tavaly, úgy idén is felépül Vácrátóton a mesebeli Mézeskalácsfalu, amelyet a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen lehet majd megtekinteni december 13-tól - adta hírül az MTI.

Mézeskalács-ház - illusztrációForrás: Jill Wellington/pixabay.com

A mézeskalács házak mellett idén első alkalommal elkészült mézeskalácsból a Mikulás csokigyára is, továbbá megformáztak a világ száz csodája közül is néhányat. Emellett megelevenedik Jancsi és Juliska története és sok más érdekesség. A Mézeskalácsfaluban idén is megtekinthetők olyan szentföldi nevezetességek, mint például Salamon király temploma.

A Mézeskalácsfalu épületeit, alkotóelemeit az elmúlt egy hónapban sütötték meg a helyiek 50 kilogramm lisztből, 15 kilogramm mézből, 40 kilogramm cukorból és 250 tojásból. A Mézeskalácsfalunak a helyi plébánia ad otthont, ahol első alkalommal december 13-án, pénteken délután, majd szombaton és vasárnap egész nap várják a látogatókat.

A főtéren mindeközben szombaton a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők. A Mézeskalácsfalu figuráit egyébként jótékonysági céllal értékesítik, a bevételből a helyi óvodát támogatják.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek