Ópusztaszeren közös ünnepséget és kiállítást is szerveznek

A nagy közös eseményt 2019. december 13-án szervezik és egy kiállításmegnyitóra is számíthatnak majd a látogatók. A park Látogatóközpontjában összegyűlteket a Kisteleki hittanosok csapata köszönti, ők betlehemes játékukat mutatják be a vendégeknek.

Forrás: Shutterstock.com

Déltől múltidéző tanórát tartanak Volt egyszer egy oskola címmel, majd a Látogatóközpont aulájában megnyitják a Trianon és a magyar oktatás 1920-45 című tárlatot, ami a békeszerződést követő időszakot mutatja be az iskolákra, egyetemekre fókuszálva. A kiállításon keresztül azt a folyamatot ismertetik meg a látogatókkal, amely a határok átrajzolása miatt keletkezett károkat igyekezett orvosolni, a "kiművelt emberfők" oktatására helyezve a hangsúlyt – olvasható az ünnepség meghívójában.

A kiállításban kiemelt helyet kap majd kKlebelsberg Kuno, akinek a neve szervesen összefonódott az oktatási reformmal, a népiskolák létrehozásával. A tárlatot archív fotó-, dokumentum- és filmanyagok színesítik, valamint az enteriőrbe lépve a látogatókat körbeveszi a népiskolák világa. A vendégek bepillanthatnak a tanterembe és a tanítói lakrészbe is. A kiállítást 2020 áprilisáig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek