Karácsonyi vásár nyílt a társadalmi esélyegyenlőség jegyében

Fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusítanak azon a karácsonyi vásáron, mely ma nyílt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság budapesti épületében - adja hírül az MTI.

A kép illusztrációForrás: Jason Goh/pixabay.com

Mint Benedek István Zsolt, az intézmény főigazgatója elmondta, a termékek a társadalmi esélyteremtés és esélyegyenlőség nagykövetei, és kivétel nélkül egyediek, mert fogyatékossággal élők kezei alól kerülnek ki.Különlegesek, mert többször, több embernek okoznak örömet, mint a bolti tömegáruk: az ellátottak visszaigazolást kapnak arról, hogy ők is képesek olyan hasznos és szép dolgokat készíteni, amit mások szívesen megvásárolnak, a vásárlók szép, minőségi termékhez juthatnak úgy, hogy egy jó, emberi célt támogatnak.

A idén hatodik alkalommal megrendezendő vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 - összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő - intézmény hozta el a termékeit. A rendezvény december 13-ig tart nyitva, a kínált termékek között kerámia és fonott árukat, gyertyákat, rongyszőnyegeket, konyhai kiegészítőket, plüssállatokat és karácsonyfadíszeket találhatnak a vásárlók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek