Járja be királynék városát és búcsúzzon vidáman az óévtől!

  A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. december 31-én, kedden 10.30 órától különleges, szilveszteri hangulatú garantált városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével. A gyalogos városnézés keretében a szakavatott idegenvezető bemutatja Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára, tudtuk meg az esemény hírleveléből. 

  A városnéző séta az Óváros térről indul és a Veszprémi Várba vezet.

  A Veszprémi várForrás: nautilus64/Pixabay

  Veszprém a legmagasabban fekvő megyeszékhely, felszíne átlagosan 260-270 méterrel található a tengerszint fölött. A város a Bakony peremén, mély völgyekkel és függőleges sziklafalakkal határolt területen helyezkedik el. Egy, a környező térszínből alig 40 m-re kiemelkedő sziklagerincen emelkedik a hosszan elnyúló, szabálytalan alaprajzú, hozzávetőleg 400 x 100 m-es alapterületű, festői szépségű barokk és klasszicista palotákkal beépített várnegyed, számos egyházi, tudományos és művészeti intézmény otthona, élénk forgalmú turisztikai célpont.

  A vezetést megelőzően egy kis óévbúcsúztató koccintásra várják a résztvevőket.

  A vezetés díja a 2 órás időtartamú séta esetén a felnőttek számára 1000 Ft/fő, diákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.500 Ft. A sétán történő részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. További információkat a programról itt olvashatnak. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!