A folyamatosan fejlődő Veszprémi Állatkert

Mindössze 15 km-re a Balatontól, a több mint 30 hektáron elhelyezkedő Veszprémi Állatkert, kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján.

Az egzotikus nagymacskák közül a hópárduc is megtalálhatóForrás: Picasa

A festői szépségű Fejes-völgyi területen olyan hagyományos állatkerti állatok tekinthetők meg, mint az egzotikus nagymacskák közül a szibériai tigris és a hópárduc, az élénk színekben pompázó vízimadarak, a mindig kíváncsi ormányosmedvék és az elragadó kis pandák. Szintén a Fejes-völgyben található az egyedileg tervezett Kölyökdzsungel játszóház és terrárium, ahol a lurkók kedvükre kúszhatnak, mászhatnak vagy akár csúszdázhatnak is.

Afrika szavanna játszótér, ahol a gyermekek bepillantást nyerhetnek Afrika különleges állatvilágábaForrás: "Kittenberger Kálmán" Növény- és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

A felső, Gulya-dombi részen megtalálhatók a legújabb fejlesztések, mint például a tavaly nyáron megnyitott új Afrika szavanna játszótér is. Az Afrika tematikájú játszótéren a gyermekek bepillantást nyerhetnek Afrika különleges állatvilágába, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park felfedezésébe. Az élményhajón eljátszhatják, hogyan érkeztek az első állatok Afrikából az Állatkertbe. Próbára tehetik ügyességüket a drótkötélpályán, az ugrálón és a különböző mászókákon. A játszótéren pedig még egy különleges zebracsíkos szafari repülő is landolt, megemlékezve a híres Afrika kutató, Bernhard Grzimek munkásságáról. A közel 1 hektáros élményjátszótéren több, mint húsz különböző játszóelem várja a kalandra vágyó kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt.

A Dínó Park, ahol a legbátrabbak a T. Rex szájába is bemászhatnakForrás: "Kittenberger Kálmán" Növény- és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Tavasszal a gyerekek legnagyobb örömére, újra megnyitotta kapuit Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása is, a Veszprémi Állatkert Dinó Parkja. A gyerekeket foglalkoztató sátrak várják, ahol többek között lehetőségük van kipróbálni magukat paleontológusként, és a homokba süllyesztett dinó csontváz kiásása közben a legszerencsésebbek értékes kincseket, például cápafogakat is találhatnak. A kicsik kisméretű dinoszauruszokat is kifesthetnek, sőt, a foglalkoztató téren akár egy Maiasaura hátára is felmászhatnak, a legbátrabbak pedig egy T. Rex szájába is bemászhatnak egy emlékfotó erejéig.

A Veszprémi Állatkertben jelenleg az ország legnagyobb oroszlánkifutója készülForrás: "Kittenberger Kálmán" Növény- és Vadaspark Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

A folyamatosan fejlődő Veszprémi Állatkertben jelenleg az ország legnagyobb oroszlánkifutója készül. Az Állatkertben régi hagyománya van az oroszlánok tartásának, de azokban az időben szinte csak akkora élettere volt a nagymacskáknak, mint amekkora ketrecben ma szállítják őket. Ezzel szemben, a jelenleg tesztelés alatt álló, új kifutó már több mint 2000 négyzetméter külső térrel rendelkezik. Lesz benne füvesített rész és árnyékos helyek is, hogy akár el is bújhasson a négy oroszlán a látogatók elől, ha egy kis nyugalomra vágynak. Az állatkert fejlesztési koncepciójának egyik fontos eleme, hogy a látogatók kerítés nélkül is szemügyre vehessék az állatokat. Ez nem kis kihívás, ha az állatok királyáról van szó, de a szakemberek találtak rá megoldást. Kiépítettek két olyan látogató pontot, ahol nagyméretű, biztonsági üvegfalon át lehet rácsodálkozni a ragadozókra.

www.veszpremzoo.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek