Ezek az újdonságok várnak a hajózás szerelmeseire jövőre

Partnerparti keretében búcsúztatta 2019-et és számolt be a jövő évi újdonságokról a Mahart PassNave vezetése a Budapest hajó fedélzetén - adja hírül a turizmus.com. A hajópark az utóbbi évek során megújult, jövőre a menetrend is sűrűbb lesz. Különösen kiemelkedő a Dunakanyarban észlelhető fejlődés: három év után ismét elindítják a Budapest-Vác-Visegrád-Budapest járatokat. Verőcén és Szobon új kikötők épülnek, és az elkövetkező három évben négy új szárnyashajót állítanak forgalomba. 

VisegrádForrás: Szvitek Péter/wikipedia.org

A szervezett, belföldi szárnyashajó-programok egyébként egyre népszerűbbek, mint például a Solt-Révbérpusztai túra, a Kalocsa-Hajós út, a komáromi erődlátogatás vagy az esztergomi bazilika megtekintésével egybekötött hajózás. Újdonság az esztergomi gyógynövényes-borkóstolós kirándulás. A kétnapos bécsi és pozsonyi városlátogatás mellett háromnapos Pozsony-Dévény-Bécs kiruccanást is kínál a cég, ami szintén újdonság a repertoárban. A turisták részéről növekvő igény, hogy kerékpárt is szállíthassanak a hajókon, amire szintén kiemelt figyelmet fordít a vállalat.

2020 őszére fejeződik be az a nagyszabású modernizációs program, amelynek során megszépülnek a kikötők és azok környékre – például Budapesten a Nemzetközi Hármaskikötő alsó szintje után a felső is korszerűsödik –, valamint új úszóműveket helyeznek el.

Alacsony vízállás esetén mederkotrással teszik használhatóvá a kikötőket. Esztergomban olyan úszóművet állítanak szolgálatba, amely rendezvényhelyszínnek is alkalmas lesz. Dömös új úszóművén szállodahajók is ki tudnak majd kötni, Visegrád új úszóműve pedig két szállodahajó helyett már egyszerre négyet-ötöt tud kiszolgálni. A Dunakanyarban tervezett kikötőfejlesztésekről korábban itt írtunk részletesen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek