Elkészült Magyarország ökoszisztéma-alaptérképe

  Elkészült Magyarország ökoszisztéma-alaptérképe, amely az ország különböző természeti rendszereinek állapotát mutatja be és értékeli - írja az MTI. Az alaptérkép többek között illeszkedik az európai ökoszisztéma-térképhez, emellett alapot ad az ökoszisztéma működésének megismeréséhez, valamint a zöldinfrastruktúra fejlesztéséhez is.

  A kép illusztrációForrás: StockSnap/pixabay.com

  A térképen szerepel többek között az, hogy milyen felszínborítás található az adott területen, hol vannak erdők és milyen típusúak, hogyan használják az adott földterületet, emellett megtudhatjuk róla, hogy hol találhatók ipari létesítmények, illetve milyen tervek várhatók az adott helyen.

  Az interaktív térkép, mely várhatóan a www.web.map.fomi.hu/nosztep_open oldalon lesz elérhető, segítséget nyújthat a területek optimális felhasználásához.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!