Sok ezer vadlúd röppen fel az Öreg-tónál

2019. november 30-án lesz a Tatai Vadlúd Sokadalom, ahol a korábbi évekhez hasonlóan idén is sok ezer vadludat láthatnak a madarak pihenőhelyéül szolgáló Öreg-tónál látogatók.

A kép illusztrációForrás:Terrance Emerson/Shutterstock

Rengeteg programmal készülnek a szervezők, amellett, hogy az esemény legfontosabb része természetesen a madarak megfigyelése lesz. Az Építők parki madármegfigyelő toronyban már hajnali 5 óra 30 perckor elindul az országos madármegfigyelő versenyre érkezők regisztrációja, körülbelül reggel 7.00 órától pedig nyomon lehet követni a vadludak kirepülését is. Ezen a helyszínen nagyon sok madaras programmal készülnek: lesz solymászbemutató, harkályismereti séta, illetve este 15.30 és 17.00 óra között nyomon lehet követni a vadludak esti behúzását is.

A nagy rendezvénysátorban koncerttel, mesejátékkal és madaras kvízzel várják a gyerekeket, és ugyanitt tartanak több előadást és filmvetítést a felnőtteknek. Egész napos programként üzemel majd a Cincér játszóház, lesz madármegfigyelés teleszkópbokorban, természetvédelmi tanácsadás, adventi vásár és még sok egyéb program, melyek részleteiről a Tatai Vadlúd Sokadalom honlapján olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek