Sok ezer vadlúd röppen fel az Öreg-tónál

  2019. november 30-án lesz a Tatai Vadlúd Sokadalom, ahol a korábbi évekhez hasonlóan idén is sok ezer vadludat láthatnak a madarak pihenőhelyéül szolgáló Öreg-tónál látogatók.

  A kép illusztrációForrás:Terrance Emerson/Shutterstock

  Rengeteg programmal készülnek a szervezők, amellett, hogy az esemény legfontosabb része természetesen a madarak megfigyelése lesz. Az Építők parki madármegfigyelő toronyban már hajnali 5 óra 30 perckor elindul az országos madármegfigyelő versenyre érkezők regisztrációja, körülbelül reggel 7.00 órától pedig nyomon lehet követni a vadludak kirepülését is. Ezen a helyszínen nagyon sok madaras programmal készülnek: lesz solymászbemutató, harkályismereti séta, illetve este 15.30 és 17.00 óra között nyomon lehet követni a vadludak esti behúzását is.

  A nagy rendezvénysátorban koncerttel, mesejátékkal és madaras kvízzel várják a gyerekeket, és ugyanitt tartanak több előadást és filmvetítést a felnőtteknek. Egész napos programként üzemel majd a Cincér játszóház, lesz madármegfigyelés teleszkópbokorban, természetvédelmi tanácsadás, adventi vásár és még sok egyéb program, melyek részleteiről a Tatai Vadlúd Sokadalom honlapján olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!