Kiderült, melyek Közép-Európa legjobb hotelei a látogatók szerint

A Condé Nast Traveler, a világ egyik vezető turisztikai lapja idén is összeállította a legjobb szállodák listáját az olvasói értékelések alapján - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből. A régiós mezőny ebben az évben átalakult, mivel a Readers' Choice Awards történetében először közép-európai régióhoz sorolták Svájcot is, így a régió top húszas listájának majdnem fele svájci hotelekből áll. A listában több magyar hotel is szerepel, közülük különösen jól teljesített az Aria Hotel Budapest, amely az ötödik helyen végzett a rangsorban.

Forrás: DGy/Darabos Gyorgy

 

A New York-i Library Hotel Collection szállodacsoport budapesti tagja 2016-ban és 2018-ban is aranyérmet szerzett ezen a versenyen, 2017-ben ezüstéremmel díjazták a vendégek, idén is csak négy svájci hotel előzte meg. A Condé Nast Traveler által alapított Readers' Choice Awards a leghosszabb ideje működő és legrangosabb elismerés az utazási ágazatban. Idén rekordszámú, több mint 600 000 olvasó töltötte ki az értékelést a világ minden tájáról, pillanatképet adva arról, hogy hogyan alakulnak utazási szokásaink. A nyertesek listája itt olvasható.

A Condé Nast Traveler toplistájának élmezőnyében végzett intézmények, mint a zürichi Baur au Lac Hotel, a lausanne-i Beau-Rivage Palace Hotel, a pontresinai Grand Hotel Kronenhof, illetve a St. Moritz-i Kulm Hotel jelentős történelmi múltra tekintenek vissza. Itt alakultak ki az európai luxus vendéglátás alapjai, és kultúrtörténeti szempontból is jelentős intézményekről van szó: az 1844-ben alapított zürichi Baur au Lac Hotelben Sisi császárné egyszer egy egész nyarat töltött, Richard Wagner itt tartotta A Walkür első felvonásának világpremierjét Liszt Ferenc közreműködésével, 1892-ben pedig a svéd iparmágnás, Alfred Nobel itt döntött a nemzetközi Nobel-békedíj megalapításáról.

A Condé Nast Traveler idei toplistáján az Aria Hotel Budapest mellett három másik budapesti szálloda is helyet kapott: a Four Seasons Hotel Gresham Palace, az InterContinental Budapest és a Corinthia Hotel Budapest.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek