Iskolásoknak hirdetnek vetélkedőt a Kéktúráról

  A Magyar Természetjáró Szövetség magyarországi és határon túli magyar általános iskolások számára hirdetett vetélkedőt, a cél az Országos Kéktúra útvonalának megismertetése. A verseny a 2019/2020-as tanévben zajlik, de nagyon más lesz, mint a megszokott iskolai vetélkedők. Ebben az esetben ugyanis nem egyetlen tantárgyból kell jónak lenni, hanem nagyon is sokféle tudást kell ahhoz, hogy a csapatok előrejussanak, így a matektól a földrajzig szinte minden előkerülhet.

  Forrás: Kéktúra hivatalos oldala/Facebook

  A verseny Csókakőtől Tapolcáig, a Bakony erdein és a Balaton-felvidéken át vezeti végig gondolatban a jelentkezőket. A döntő már terepi feladatokat is tartogat, így erre a Kéktúra valós bakonyi szakaszán, Monostorapátiban kerül sor.

  A vetélkedőre november 4-ig nevezhetnek a 4 fős csoportok, három különböző korosztályban (3–4., 5–6., 7–8. osztályosok). A verseny mindenkinek ingyenes, a jelentkezés egyetlen feltétele, hogy mellékelni kell egy fa elültetését igazoló fotót is, írja a Turizmus.com.

  A verseny és a jelentkezés részletei megtalálhatóak a vetélkedő honlapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!