Átalakul a hollókői vár

Egymilliárd forintos turisztikai fejlesztés valósul meg a világörökségi Hollókőn, gasztronómiai élményközponttal gazdagodik az ófalu, a középkori várban pedig új kiállítások és élmények várják majd a látogatókat - olvasható az MTI-n.

A hollókői várForrás: Ramirez/wikipedia.org

Az ófalu főutcáján, a jelenlegi Vár étterem helyén és környezetében gasztronómiai élményközpont létesül, mely főzőiskolának, disznóvágásoknak, lekvárfőzéseknek ad helyet, A veteményestől az asztalig című kiállításon pedig átfogó képet kaphatnak a látogatók a palóc gasztronómia alapjairól. A várban korszerűsítik a kiállításokat, és bemutatják hogyan nézhetett ki az épület eredeti állapotában. Korabeli bútorokat helyeznek el a lovagteremben, és a tornyot megemelik egy szinttel.

Hollókő Magyarország egyetlen olyan falva, amely szerepel az UNESCO világörökségeinek listáján. A a 17–18. században épült falu a címet 1987-ben kapta meg, mint a népi építészet és a 20. századot megelőző falusi élet olyan, páratlan példája, amelyet sikerült eredeti állapotában megőrizni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek