Hallott már arról a magyar tanösvényről, amelyik csak szezonálisan működik?

  Az Aggteleki Nemzeti Park területén található a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás, melynek közvetlen szomszédságában egy ideiglenes működő, interaktív tanösvényen lehet végigmenni.

  A kép illusztrációForrás: LUM3N/Pixabay

  Szalonna és Perkupa települések határában található a Bokorlabirintus tanösvény, melynek állomáshelyein táblák és játékok mesélnek az itt élő növényekről és állatokról. A teljes tanösvény 500 méter, bejáráshoz körülbelül egy óra kell. Ráadásul a nemzeti park honlapjáról egy vezetőfüzetet is le lehet tölteni, amely a gyerekeknek segít a madarak megismerésében.

  Szeptember elejétől október végéig működik a tanösvény, ahova most különösen érdemes ellátogatni, mivel a madarak vonulása errefelé október elején tetőzik. A sétát egyébként a perkupai vasútállomásról is lehet indítani: innen lehet végigballagni az ösvényen, melynek másik végpontja a Bódva-völgyi Madárgyűrűző Állomás lesz, írja a Turista Magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!