Fényfestéssel nyílik meg az ország egyik legszínesebb programsorozata

Szeged életének gazdag és immár nélkülözhetetlen színfoltja a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, mely immár 24 éve változatos és izgalmas programokkal járul hozzá a város kulturális pezsgéséhez - írja a rendezvény honlapja. Idén 5 héten keresztül 75 helyszínen, mintegy 300 rendezvénnyel várják az érdeklődőket.

Szegedi TudományegyetemForrás: Somorjai Ferenc/wikipedia.org

Az Egyetem Kulturális Irodája minden évben gondosan válogatja össze a fesztivál programjait, hogy abban mindenki találjon az érdeklődésének megfelelő, magas színvonalú kikapcsolódási lehetőséget. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, színházi előadásokat, kiállításokat, irodalmi és közéleti beszélgetéseket is találunk.

A programsorozat különleges fényfestéssel nyílik október 1-jén, egy színes egyetem színes programsorozata veszi kezdetét ezzel a kivételes akcióval, amikor ismét fénybe borul az egyetem Dugonics téri épülete. Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A színház és az irodalom iránt érdeklődők Bereményi Gézával, Udvaros Dorottyával és Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak.

Koncerttel várja a közönséget – többek között – Herczku Ági és a Banda, Tandi Flora és Olasz Flóra, a Zűrös Banda, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Fool Moon és Szirtes Edina Mókus. A képzőművészet iránt érdeklődőket – többek között – Bakacsi Lajos festőművész és Gyeviki János szegedi fotóművész kiállításai várják. Legyen szó tehát a művészet bármely ágáról, mindenki bőségesen talál ízlésének megfelelő programot ez alatt az öt hét alatt. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek