Nemsokára tekerhetünk Oroszlány és Tatabánya között

  A csaknem 13 kilóméteres bicikliút 11,5 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útszakaszból áll össze. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese felé, ahol jelenleg is fejlesztések folynak.

  Forrás: Oroszlány-Tatabánya Kerékpárút / Facebook.com

  Akik útra kelnek Tatabánya és Oroszlány között azok érinthetik a Mária-út nyomvonalát, és a Sacra Velo projekt nyomvonalának részeként kerékpárosan is megközelíthetik az Oroszlányi Bányászati Múzeumot, melyet szintén felújítanak.

  Amint az út teljesen elkészül és átadják, Oroszlány bekapcsolódhat az európai kerékpáros vérkeringésbe, hiszen a már meglévő szakaszok Tatabánya, Tata, Dunaalmás irányába közvetlen összeköttetést teremtenek az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút hálózattal - olvasható a Turizmus.com oldalán. Az utat szeptember közepén adják át hivatalosan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!