Autómentes augusztus követi a műanyagmentes júliust

  A kezdeményezés lényege, hogy ne csak kampányszerűen, egyetlen napra, hanem akár egy egész hónapra tegyük le az autót.

  A megszokás nagy úr, az autó pedig – nem is kérdés – nagyon kényelmes. Persze ha nem számoljuk a rengeteg hátulütőt a benzinköltségtől, a dugókon át a környezetszennyezésig. A Magyar Kerékpárosklub egy új ötlettel állt elő: mi lenne, ha egy egész hónapig nem ülnénk be az autóba? Ha a Műanyagmentes Július működött, akkor lehet, hogy az Autómentes Augusztus is szép eredményeket hozhat, a klub pedig tippeket és tanácsokat is ad arra, hogy miként érdemes és lehet autó nélkül megoldani az életet.

  autómentesForrás: Magyar Kerékpárosklub

  „Unod a dugót és a parkolóhelyek keresését? Eleged van abból, hogy sehova nem érsz oda időben? Spórolnál vagy sportolnál? Zavar a szmog, a zaj, hogy autók foglalják el a közterületeket? Szeretnél biztonságosabb és élhetőbb környezetben élni? Tennél valamit a klímaváltozás ellen?", áll a Kerékpárosklub felhívásában, ahol rögtön meg is adják a választ a „hogyan"-ra.

  Forrás: Magyar Kerékpárosklub

  Elsőként mindig végig kell gondolni, hogy az adott úthoz feltétlenül szükséges-e, az autó, vagy van-e valamilyen más, alternatív közlekedés megoldás. Lehet-e az adott helyre tömegközlekedéssel, biciklivel, vonaton, vagy neadijsten gyalog menni. Ki lehet próbálni a telekocsi intézményét is, hisz már az is sokat számít, ha egy autóban többen utaznak.

  A teljes autómentesség persze nagyon szép lenne, de a fő cél inkább az, hogy próbáljunk meg törekedni arra, hogy minél kevesebbet használjuk az autót. Ha csak egy, vagy két utat megspórolunk a hónap során, már az is nagyon sokat számíthat, olvasható a Magyar Kerékpárosklub Közleményében. További tippek és tanácsok a klub Facebook oldalán találhatóak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!