Fauszoda nyílhat jövő nyáron a Rómain

Kutyás fürdőhely pedig a Hajógyári szigeten. Minderről Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete szavazott legutóbbi ülésén.

Ha minden a tervek szerint alakul, jövő nyárra már egy úgynevezett fauszodában múlathatjuk az időt a Római-parton. A szabadstrand engedélyezésével kapcsolatos jogszabályi előírásokat az Óbuda- Békásmegyer Városfejlesztő Kft. már megvizsgálta és kidolgozta a lehetséges feltételeket is.

A nagyon kedvelt, kikötőre épített, nagyrészt faszerkezetű strand KoppenhágábanForrás: JonLee / Shutterstock.com

Szakmai véleményt és egy lehetséges koncepcióterv elkészítését a kerületben és nemzetközileg is számos projekttel bizonyított Hello Wood csapatától kértek. A cél egy olyan vízparti közösségi tér kialakítása, amely már számos vízparti helyen sikert aratott, például Koppenhágában és Oslo kikötőjében is.

Az előzetes vizsgálatok azt mutatták, hogy a szabadstrand és a hozzá kapcsolódó létesítmény kialakításnak legalkalmasabb helyszíne a Szent János utca és a Kossuth Lajos üdülőpart 31. szám közötti terület bizonyul – írja az obuda.hu oldal.

Kutyás strand is létesülhet

 A Hajógyári sziget északi csücskét már egy ideje előszeretettel használják a kutyások, így egy megfelelő kutya fürdőhely kialakítása is szóba került. A tervek szerint a közösség és a kutyák számára is kényelmes szabadidős teret alakítanának ki a csücsökben. A megvalósítást civilek és szakemberek közös munkájával szeretnék elérni, hogy a házirend minden érintettnek egyformán megfeleljen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek