Fauszoda nyílhat jövő nyáron a Rómain

  Kutyás fürdőhely pedig a Hajógyári szigeten. Minderről Óbuda-Békásmegyer képviselő-testülete szavazott legutóbbi ülésén.

  Ha minden a tervek szerint alakul, jövő nyárra már egy úgynevezett fauszodában múlathatjuk az időt a Római-parton. A szabadstrand engedélyezésével kapcsolatos jogszabályi előírásokat az Óbuda- Békásmegyer Városfejlesztő Kft. már megvizsgálta és kidolgozta a lehetséges feltételeket is.

  A nagyon kedvelt, kikötőre épített, nagyrészt faszerkezetű strand KoppenhágábanForrás: JonLee / Shutterstock.com

  Szakmai véleményt és egy lehetséges koncepcióterv elkészítését a kerületben és nemzetközileg is számos projekttel bizonyított Hello Wood csapatától kértek. A cél egy olyan vízparti közösségi tér kialakítása, amely már számos vízparti helyen sikert aratott, például Koppenhágában és Oslo kikötőjében is.

  Az előzetes vizsgálatok azt mutatták, hogy a szabadstrand és a hozzá kapcsolódó létesítmény kialakításnak legalkalmasabb helyszíne a Szent János utca és a Kossuth Lajos üdülőpart 31. szám közötti terület bizonyul – írja az obuda.hu oldal.

  Kutyás strand is létesülhet

   A Hajógyári sziget északi csücskét már egy ideje előszeretettel használják a kutyások, így egy megfelelő kutya fürdőhely kialakítása is szóba került. A tervek szerint a közösség és a kutyák számára is kényelmes szabadidős teret alakítanának ki a csücsökben. A megvalósítást civilek és szakemberek közös munkájával szeretnék elérni, hogy a házirend minden érintettnek egyformán megfeleljen.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!