Győrben királyokként ünnepelhetjük Szent Lászlót

Győr egyik leglátogatottabb programsorozata, a három napon át tartó Szent László Napok, idén június 28-án várja a királyi és lovagi történetek szerelmeseit. Többek közt lesznek lovas bemutatók, korhű játszóházak és a király életét feldolgozó lovasszínházi zenés show is.

2018-as felvonulás a belvárosból az AranypartigForrás: Marcali Gábor / Győri Művészeti és Fesztiválközpont / Facebook.com

Bár a program már június 27-én elkezdődik a Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott szentmisével, majd a belvárosi körmenettel, az igazi történelmi kavalkád június 28-án délelőtt veszi kezdetét. A pontos program még alakul, de belvároson keresztül haladó, majd az Aranypartra megérkező jelmezes, zenés felvonulás, ahol lovagok, királyok, királynők, harcosok és lovászfiúk egyaránt megjelennek, biztos nem marad el – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Péntek délután csatlakozhatunk majd egy közösségi jurtaépítéshez, aminek a végeredményeként egy hat méter átmérőjű jurta áll majd a programok helyszínén. Másnap délelőtt Szent László emlékezete Győrben elnevezéssel tematikus városnéző sétához csatlakozhatunk, amelynek keretében László király életéről és Győrhöz fűződő kapcsolatáról hallhatunk történeteket. Az Aranyparton egész nap lesz kézműves vásár és foglalkozások, ügyességi játékok, gyalogos és lovas tornák, valamint középkori próbák is.

Szent László Napok 2018Forrás: Győri Művészeti és Fesztiválközpont / Facebook.com

A három nap alatt a hagyományőrző egyesületek mindig tartanak majd harci, zenei, tánc és lovas bemutatókat. A lovasszínházi előadás pedig este negyed kilenckor kezdődik pénteken, ezt követően tűzzsonglőr bemutatóval zárul a nap. Másnap szintén egész nap kézműves vásár és foglalkozások, ügyességi játékok, gyalogos és lovas tornák, valamint középkori próbák várják a látogatókat az Aranyparton. Szombaton lesz meseszínház, valamint solymász, lovasíjász és gyalogos íjász bemutató, lovagi torna és kopjatörés, este negyed hatkor pedig a világzenét játszó Szelindek Együttes ad koncertet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek