A Holdat és a csillagpöttyös eget is lehozzák nekünk szombaton

  Szombaton lesz a Csillagászat Napja, ebből az alkalomból országszerte járdacsillagászati bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal várják a téma iránt érdeklődőket. Az idén az első számú távcsöves célpont a Hold lesz.

  Országszerte lesznek csillagászati bemutatókForrás: Shutterstock / Készítette: vchal

  A jeles napnak már Magyarországon is több mint két évtizedes múltja van, évről évre több ezer érdeklődő vesz részt a meghirdetett programokon. Szombaton többek között Szegeden, Budapesten, Esztergomban, Várpalotán, Dorogon, Szombathelyen, Balatonfűzfőn, Bicskén és Miskolcon is lesznek csillagászati bemutatók.

  Ezen a szombat estén a Holdat majdnem félholdként láthatjuk - míg napnyugta után a Vénusz, késő este pedig a Jupiter és holdrendszere lesz a legizgalmasabb néznivaló. A kitartó csillaglesők a tavaszi égbolt olyan látványosságaiban is gyönyörködhetnek, mint például a kettőscsillagok, tudtuk meg a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján olvasható közleményből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!