Angolul is lehozzák nekünk a csillagokat a debreceni planetáriumban

Mától két új, angol nyelvű teljeskupolás-filmet vetítenek az Agóra planetáriumában az Európai Űrügynökség (ESA) produkciói közül. A programokkal elsősorban a városban élő külföldieket és a hozzánk látogató turistákat célozzák, ugyanakkor az angolul tanulók számára is remek gyakorlási lehetőséget jelenthet.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Az Európa a csillagok között című film a legeredményesebb földi obszervatórium színfalai mögé viszi a nézőt, miközben megértheti, hogyan kapcsolódott össze a tudomány, a történelem, a technológia és az ember, mióta az égboltot kémleljük. A filmből megtudhatjuk azt is, hogyan épülnek meg a világ legnagyobb teleszkópjai, és milyen különleges megfigyelésekre képesek segítségükkel a csillagászok.

Forrás: Agóra Tudományos Élményközpont

Az Éltető csillagunk, a Nap című teljeskupolás-film a hozzánk legközelebb található csillagot mutatja be, mely gyakorlatilag bolygónk kazánháza; a szelek, az időjárás és a földi élet forrása. A program során fény derül ennek a rejtélyes csillagnak a talányaira és soha nem látott felvételeken keresztül fedezhetjük fel a Nap számunkra gyilkos felszínének titkait – olvasható az intézmény közleményben, amelyből az is kiderül, hogy az angol nyelvű vetítések az Agóra mobil digitális planetáriumában minden nap 17 órától láthatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek