Fánkokkal telnek meg hétvégén a badacsonyi falatozók

A Gasztrohegy rendezvénysorozat alkalmával a szervezők tavaly október óta igyekeznek megmutatni a vidék gasztronómiai csúcsait, és ez egészen áprilisig így lesz. Ennek érdekében összehoztak kilenc vendéglátóhelyet, hét tematikus gasztrohétvégét és a Badacsony azon arcát, amit csak a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.

Forrás: Gasztrohegy / Facebook.com

Az ötödik ilyen hétvége a farsang és a fánkok jegyében telik. Lesznek sósak, édesek, szaftosak, és hús mellé fogyaszthatóak is. Az Istvándy Birtok és Borműhely, valamint a Villa Kabala diófánkot és a tojás álarcban nevű költeményt készít, a Tilia - A Badacsonyi Borvendéglőben cifra sáfrányos halkocsonya és sós-ropogós fánk, illetve rumos-barackrémes képviselő fánk várja a vendégekekt. A Laposa Birtokon szarvasgombás profiterol lesz rizling mártással, étcsokoládéval, valamint somlói ekler savanyított-karamellizált dióval és Zeusz-géllel.

Forrás: Gasztrohegy / Facebook.com

A Kisfaludy-ház Étteremben konyakos-narancsos kacsamellet készítenek burgonyafánkokkal, desszertnek pedig ekler fánkot erdei gyümölcsös-mascarponés pohárkrémben. A Hotel Bonvino Wine & Spa borbárjában pedig borskéregben sült szűzérmét lehet majd kóstolni citrusos rákmártással és csörögével, valamint szalagos fánkot ibolyás málnalekvárral – írták az esemény Facebook oldalán.

Forrás: pixabay.com

Ha úgy döntenek, hogy nem csak egy helyen szeretnének több fogást megkóstolni, hanem akár az összes résztvevőnél elfogyasztanának egy-egy ételt, miközben eljutnak a vidék természeti és gasztronómiai csúcsára, akkor érdemes a hétvége vezetett útjain is elgondolkodni.

A szervezők kínálnak ugyanis egy 5 állomásos gasztrokalandot a Tekergővel, ami a Gasztrohegy hétvégék szombatjain és vasárnapjain közlekedik. A személyes és kalandos túra idegenvezetővel történik és egy pohár borral, a naplementét nézve végződik. A vezetett túra ára 16 000 forint fejenként.

Címlapkép forrása: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek