Minden balatonistát a Szent György-hegyre várnak hétvégén

Minden balatonistát a Szent György-hegyre várnak hétvégén

A legszebb Balaton-felvidéki tanúhegyre, a 415 méter magas Szent György-hegyre várják a gyönyörű tájat, bort, kirándulást, az érdekes műemlékeket, finom ételeket és a jó bulikat kedvelőket ezen a héten, hogy együtt köszöntsék a tavaszt a hegy körüli települések hagyományos ünnepén, a Szent György-hegyi napokon - írja a Balatontipp.

A 25. alkalommal megrendezett program már javában tart, idén is a Szent György-hegyi borok versenyével indult, és hétvégén a látogatók megint együtt járhatják végig a hegy oldalába épített kápolnákat.

Szombaton kilenc órától például különböző borutakat koptathatnak a túrázni és alkalmanként poharazgatni is szerető balatonisták, akik ráadásul idén több pince boraival is megismerkedhetnek. Indul majd egy túra a Szent Mihály Borúton a raposkai kultúrháztól, egy másik a Bazaltorgona Borúton a kisapáti községháztól, de közösen avatják fel első tavaszi kirándulásként a Szent György Borútat is, amelynek első lépéseit a kultúrház előtt lehet megtenni. Délután háromkor pedig felnőtt mesedélutánt tartanak a Szent György Pincében Huncut mesék címmel.

Fotó: Balatontipp.hu

 A rendezvénysorozat vasárnap hagyományosan a borrendek, huszárok és minden rendű, rangú hegyi népek látványos felvonulásával, boráldással és persze közös borozással zárul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek