Önkénteseket terelgető mentorokat vár a Sziget

A nagy rendezvények alapját sokszor azok az önkéntesek alkotják, akik az apróbb munkák tömegét lelkesedésből, de legalábbis nem pénzért elvégzik. A Sziget Fesztivál is ebben a cipőben jár. Közeleg az augusztus és a rendezvény, ezért már most elkezdték a keresést a fontosabb pozíciókba.

Egy 2018-as nagykoncert látképeForrás: sziget.hu / press

A Fesztivál Önkéntes Központ ezernél is több önkéntest vár idénre, az ő felkészítésüket pedig mentorok végzik. A mentorprogramjukkal olyan középvezetőket képeznek, akik gond nélkül irányítják majd az önkénteseket.

Milyen mentorra van szüksége a Szigetne? Olyanra, aki szeret emberekkel foglalkozni, a probléma neki kihívás, szakmai/személyes fejlődésre vágyik. Egy 30 fős önkéntescsapatot kéne koordinálnia az előkészületekről a fesztivál végéig. Az ehhez szükséges tudást egy ingyenes, de kaucióhoz kötött képzésen adják át a szigetesek.

A jelentkezéseket április 26-án 12:00-ig várják a www.hellomentor.org/mentorkepzes oldalon.

Végezetül egy időbeli bontást is közzétettek a képzés előrehaladásáról. Május 1-én lesz a válogató nap, hogy eldőljön, ki vehet részt a mentorprogramban. Május 28-30. között lesz a Hello! Fesztivál, amikor bevezetik a kiválasztottakat az alapokba. Aztán valamelyik fesztiválon (Volt, Balaton Sound vagy Efott) önkénteskedniük kell, majd jűlius 20-án konzultáció következik. Aztán jön maga a Sziget, majd a program ünnepélyes lezárása.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek