A gyönyörű Vakok Iskoláját is bejárhatjuk a Hosszúlépéssel

Új sétát indít a városnéző gyaloglásairól ismert Hosszúlépés Budapesten. Közleményük szerint a város „egyik szecessziós gyöngyszemét, a Városliget mellett fekvő Vakok Iskoláját” lehet felfedezni ezen.

Különleges épületbejárás lesz ez, amin az építészeti ismerkedés mellett bepillantást nyerhetnek a résztvevők az itt élő látássérültek mindennapjaiba. A leírás szerint megtudhatjuk, hogyan tapasztalhatják meg az épület szépségét azok, akik nem láthatják.

A 120 éves Nádor-termében is járnak majd a résztvevők, ahogy elmerülhetnek az ország legnagyobb egybefüggő ólomüveg ablakában is. Megtudhatjuk a részleteket Lechner Ödön épülettervezéséről, Róth Miksa tanítványának üvegablakkészítéséről és így tovább.

A Vakok Intézete Budapesten.Forrás: Shutterstock/Sun_Shine

Természetesen a látássérültek oktatását is megmutatják: hogyan tanulják meg a Braille-írást, a fehér bot és a képernyőolvasó használatát, hogyan kelnek át egy forgalmas úton. Megtudjuk, mi az a „drótos tyúk", miért van egy villamos az udvaron, hogyan lehet jól akadálymentesíteni. A sétát Somorjai Ági gyógypedagógus és Szemerei Éva rehabilitációs tanár vezetik.

A séta kétórás, és az Ajtósi Dürer sor 39. előtt indul és ér véget. Az ára 4290 forint. Jelenleg két-két május 12-i, 19-i, június 2-i és 22-i időpont közül választhatunk. Bejelentkezni az új sétára itt tud.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek