Hosszúlépés séta egy tiltott regény nyomában

Szerelmi, közéleti, üzleti afférok, uzsorások és egy látogatás a polgármester villájában – avagy a Hosszúlépés csapatának legizgalmasabb sétája az idén nyárra.

Kár klisékben gondolkodni, bár valóban nehéz, ha az ember azt hallja, hogy 8. kerület és Tisztviselőtelep. A Hosszúlépés legújabb sétáján az egykor betiltott, ma újra felfedezett regény, Tolnai Lajos: Új föld, új szerencse című művének szereplőivel együtt fedezik fel a sétálók a Tisztviselőtelep életét. Ha szeretné tudni, a negyed melyik házában lakik száz éve ugyanaz a család, akkor itt jelentkezhet

A séta során egy-két ilyen épület is biztosan szembejön a 8. kerületbenForrás: Shutterstock

Nem csak ezzel a programmal készül a Hosszúlépés a nyárra: a nagyközönség előtt szinte teljesen ismeretlen Adria-palotát is bemutatják. A hollywoodi filmesek körében méltán népszerű épület valaha a tengerhajózás fellegvára volt, de az ötvenes évek is jócskán termelt ide remek sztorikat – a séta időpontjait ide kattintva találja.

Egy másik kuriózum a színházrajongókat szólítja meg: az exkluzív bejáráson a Katona Színház kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők. A művészbejárón és a zegzugos folyosókon közlekedve megtudhatják, milyen kultúrpolitikai csatározások közepette indult a színház önálló élete, és hogy milyen a színpadon állni. Az időpontokért kattintson ide.

Az izgalmas programok fényében reméljük, hogy a 2017-es hasonlóan idén is készül a csapat alternatív balatoni sétákkal is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek