Legyen résen, mert prés lesz a Volánokon

Pár napja a MÁV adott jótanácsokat az utasoknak, mire figyeljenek oda a húsvéti ünnepek előtt, most a Volánbusz a soros. Azt írják, a helyi és helyközi buszok közlekedési rendje változik az iskolai tavaszi szünet alatt. Ők is azt ajánlják, mint a vasúttársaság: tessenek a jegyeket elővételben megvenni, ahol lehet. Jó opció még az online jegyvásárlás.

Volánbusz a népligeti pályaudvaron.Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt./Facebook

A menetrendről azt írják, április 18-án és 23-án, a tavaszi szünet első és utolsó napján tanítási szüneti menetrend lesz érvényben. Ekkor jelentősen megnövekedhet az utasok száma. Április 19-én, 21-én és 22-én ünnepi, 20-án szombati, hétvégi menetrend szerint járnak a buszok. Szombatra is átlag feletti utasforgalmat vizionálnak. A volános szakemberek állítólag mindent megtesznek majd a zsúfoltság enyhítésére.

Nyomatékosan kér mindenkit a Volán és az összes utódcég (azaz közlekedési központ), hogy időben tervezze meg utazását. Az elővétel és az online jegyvásárlás azért móka, mert megússzuk vele a jegypénztárak előtti tömegjeleneteket és sorbanállást. Az így megvett jegyet kinyomtathatjuk, vagy védve a fákat okostelefonunkon is felmutathatjuk a VOLÁNBUSZ Zrt., a DAKK Zrt. és az ÉNYKK Zrt. járatain. Az ünnepi menetrendeket a linkekre kattintva nézheti meg:

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek