Gyógynövénytúra, teázás és hajókázás a Természeti Élménynapok programjában

Több, mint 80 program közül válogathatnak most, akik szívesen bebarangolnák és megismernék Burgenland és Nyugat-Magyarország nemzeti parkjait. Az idei Pannon Természeti Élménynapok középpontjában középpontjában a víz és a gyógynövények állnak majd. 

Április 26. és május 1. között Burgenland és Nyugat-Magyarország nemzeti parkjaiban rengetet vezetett kiránduláson vehetünk részt. A 82 természeti élménytúrából 31 Magyarországon, 51 pedig Burgenlandban lesz. Mivel a mottó a „vízi élmények és gyógynövények" lesz, így a vízi túrák mellett a programok gyógynövénykertekbe és virágos rétekre is elkalauzolják az érdeklődőket; a helyi növényekből készült ételeket és italokat is meg lehet kóstolni.

Fertő-tóForrás: Shutterstock / Készítette: trabantos

Ahogy változik a táj, úgy változnak a házigazdák programjai is. Északon, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban 9 fős napelemes szolárhajóval fedezhetik fel az érdeklődők Európa legnyugatibb sztyepptavát. A Lászlómajorban teakóstolót rendeznek helyben szedett gyógynövényekből. A túzokdürgést, a kakasok pompás táncát pedig Mosontarcsa és Mosontétény között mutatják meg az érdeklődőknek.

Délen, az Őrségi Nemzeti Parkban kenutúrára hívják a résztvevőket a Rábán, de a programtervek között szerepel egy gyógynövénytúra is. A kirándulásra a határ mindkét oldaláról várnak kicsiket, nagyokat egyaránt.

A közös természeti értékek megőrzésére és minél szélesebb körű bemutatására alakult meg az osztrák és magyar szervezetek együttműködése, a PaNaNet-hálózat. A csoportban a vezető partner Burgenland Tourismus mellett három nemzeti park: a Neusiedler See – Seewinkel és magyar folytatása, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Balaton-felvidéki és az Őrségi Nemzeti Park, valamint összesen tíz naturpark és tájvédelmi körzet kínál egyedülálló, határon átívelő természeti élményeket - írja az ORF.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek