Hajóarmada foglalja el vasárnap a Dunát Budapesten

A budapesti Duna-szakasz minden évben egyik leglátványosabb eseménye, amikor a dunai hajók egyszerre kirajzanak a folyamra. Nem meglepő módon az eseményt Kirajzásnak hívják, és az IttLakunk XII. kerületi kiadása szerint a következő vasárnap rendezik ezt meg.

Dömös, átkelőhajó, DunaForrás: Mahart PassNave Kft. Facebook

A rendező neve elég hosszú: Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége, ők pedig a személyhajózási szezon kezdetét ünneplik meg ezzel. Összesen 28 hajó viszi majd föl-alá utasait, de befejezett regisztráció nélkül már nem jutunk fel egyikre se, a helyek sajnos beteltek.

Az IttLakunk azért belinkelte a listát, ahol megnézhető, mely bárkák szelik majd a Duna habjait. A sok kiránduló- és személyszállító hajó mellett aknamentesítő és tűzoltóhajó is felvonul, de a híres, restaurált, történelmi Lajta Monitor Múzeumhajó is úszik egyet a vízen. Ez utábbi 18 óráig ingyenesen lesz látogatható a Parlament előtt.

A látvány persze akkor is pazar lesz, ha nem az egyik úszó eszköz fedélzetén szemléljük. A lap azt javasolja, a Várba sétáljunk fel, onnan jól látható lesz a seregszemle, ami vasárnap délelőtt 10-kor kezdődik és kb. délig tart.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek