Petíció indult az autómentes akarattyai magaspartért

A Balaton keleti medencéjének egyik legmegkapóbb része a Balatonvilágostól Akarattyán át Keneséig húzódó magaspart, ahonnan tiszta időben az egész térség belátható, akár Tihanyig. De nem lenne ez Magyarország, ha szezonban nem a parkoló autók uralkodnának itt is. Ezért megosztott a Magyar Kerékpárosklub balatoni szervezet a Facebook-oldalán egy petíciót.

Balatonakarattya, magaspart.Forrás: Google Street View

 

A petíció lényege, hogy a magaspart tetején, azzal párhuzamosan futó Kisfaludy sétány valóban váljon sétánnyá.  

Ez azért is fontos a Kerékpárosklubnak, mert küszöbön áll a Balatoni Bringakör nagy állami felújítása. Néhol a nyomvonal is módosul majd, így Akarattyán a Kisfaludy sétányon haladna. Szeretnék, ha ez egy gyalogos (és persze bicajos) sétány lenne. A petíció így fogalmaz:

Támogasd a kezdeményezést annak érdekében, hogy a Kisfaludy sétány a jövőben is egy árnyas, fasorral szegélyezett, ZÖLD terület maradjon, ne pedig az autók által egy egyre jobban kitaposott és kiégetett ideiglenes parkolóhely legyen. Tartsuk meg a sétányt a gyalogosok és a biciklisek számára!  

Mindez azért is kiemelten fontos, mert a Balaton meghökkentő változáson megy át az utóbbi években. A partmenti nádasokat és fasorokat kiirtják, oda lakóparkok és autóparkolók épülnek, de a kocsik rengeteg zöldfelületet is tönkretesznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek