Megújulnak a Tisza-tavi szabadstrandok

Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána lakosai is örülhetnek, hiszen jelentős fejlesztések valósulnak meg a vízpartjaikon. Minden település 100-100 millió forintot kap a szabadstrandok korszerűsítésére, a beruházások pedig várhatóan június 30-ra készülnek el.

A Tisza-tó egyik partszakaszaForrás: Wikipédia / Készítette: Tambo

Tisza-tavi tematikus szigeteket alakítanak ki és fejlesztik a vízi sétányokat, tanösvényeket Poroszlón, Tiszafüreden és Sarudon. Az Óhalászi-sziget fejlesztésével pedig 2020-ban kezdődik a cölöpházas élményfalu kialakítása – írja az MTI.

Nemcsak a szabadstrandokat lendítik fel, a térségben más turisztikai fejlesztések is tervben vannak. Sor kerül egyebek mellett a Berekfürdő komplex turisztikai fejlesztésére is, amely a már meglevő gyógyászati szolgáltatásokra épül, Karcagon pedig élmény és gasztronómiai parkot létesítenek. Poroszlón bővítik a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol új akváriumok és állatbemutatók létesülnek, a föld alatti élővilág szemléltetésére.

A Tisza-tó és a vele földrajzilag szorosan kapcsolódó Hortobágy térsége is megújul, mintegy tízmilliárd forint értékben kiemelkedő fejlesztéseket valósítanak meg. Emellett a Tisza-tó horgászturisztikai fejlesztésére is sor kerül. Összesen tíz projekt valósulhat meg a Tisza-tó–Hortobágy térségben. Mint világörökségi színhelyet fejlesztik a pusztát, valamint a Tisza-tavi síkvidéki kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztésére is beruháznak. Ez a projekt 21 települést érint. 

Ebben a térségben az elmúlt időszakban létrejöttek és már működnek az újszerű ökoturisztikai létesítmények, nőtt a kerékpárosok száma és a tó a horgászok közkedvelt helyévé vált. Egyre több gyerekes család is felkeresi a térséget, de az állatokkal érkezőket is bővülő szolgáltatások várják.

A Tisza-tavat ma már az országos könnyűzenei, sport és gasztronómiai nagy rendezvények is felfedezték. A négyévszakos kínálat erősítésében fontos szerepet kap a konferencia turizmus, a csapatépítés és az esküvők rendezése is. Ezek szolgáltatásaiban további lehetőségek rejlenek - teszi hozzá cikkében a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek