Tobozjátszótér és több sportpálya is épül a Balatonon

Öt balatoni település strandját újítják fel: családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás is felújítások lesznek, de épülnek új játszóterek, illetve futó- és sportpályák is. Balatonmáriafürdő, Balatonlelle, Balatonboglár, Balatonfenyves és Fonyód strandjai is megfiatalodnak a nyári szezonra.

Balaton-part, nyárForrás: Shutterstock / Készítette: Botond Horvath

Balatonlellén többek között 4 ezer négyzetméternyi térburkolatot helyeznek el, 30 napelemes lámpát, padokat, szemeteskukákat, vízi-bejárókat telepítenek, vizesblokkokat újítanak fel. A balatonbogláriak sem aprózzák el a korszerűsítést, mind a hat strandjukon történnek majd változások. A kisgyerekeseknek lídós partszakaszt alakítanak ki kisebb töltéssel, valamint utcabútorok, vizesblokkok újulnak meg, kandelábereket helyeznek ki, és a gyermek mellett felnőtt játszótereket is létesítenek.

Fonyód 10 szabad fürdőhelyéből 5 minősül szabad strandnak, ezek fejlesztésére nyertek a helyiek 450 millió forint támogatást. Az összegből egyebek mellett gyermekbarát vizesblokkokat és újabb vizes élményparkot alakítanak ki. Épülnek gyermek és felnőtt játszóterek, és lesz baba-mama szoba is. Az 1,2 kilométer hosszú Árpád-parti szakaszt - melynek sétányát sokan használják kocogásra -, rekortán burkolatú futópályává alakítják.

Balatonfenyvesen a sétányfelújítás, utcabútor és közvilágítás csere és az illemhely felújítás mellett lesznek fenyvesi sajátosságok is. Tobozjátszótér épül a nagy strandon, az öltözőkabinokat pedig a településen összeszedett tűlevelekből készült műgyantás lapokból gyártják le. A nagystrandon kialakítanak egy strandfoci pályát, amit kézilabda és strandröplabda pályákként is lehet majd használni, októbertől pedig műjégpályaként szeretnék üzemeltetni, írja a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek