Gyönyörű képeket készíthet, ha felszáll erre a fotósvonatra

  Különleges vonatozásra várják a Bükk-hegységbe március 23-án a kisvasutak és a fényképezés kedvelőit.

  Az esemény főszereplője ezúttal a Lillafüredi Állami Erdei Vasút egyedi, B-26 elnevezésű mozdonya lesz, amely csak ritkán közlekedik, de ezúttal forgalomba állítják.

  Gyönyörű természetfotókat készíthet, ha felszáll a hétvégi fotósvonatraForrás: Facebook / Északerdő Zrt.

  A szervezők kötetlen programot kínálnak az érdeklődőknek. A különvonatozás során a szerelvény a normál menetidőhöz képest hosszabb idő alatt ér majd a célállomásra, Mahócára. Az utazóknak a kisvasút vonalának több pontján is lehetőségük lesz leszállni és fényképeket készíteni - írja a Turizmus.com.

  A Bükk-hegységben található Mahóca sokak kedvelt kirándulóhelye és különböző túrák kiindulópontja is egyben - egy könnyű gyaloglással akár a Garadna-völgybe, vagy Lillafüredre is ellátogathatnak a programon részt vevők.

  A kisvasúti szerelvény március 23-án, szombaton reggel 9.30-kor indul a Miskolc-Dorottya utcai állomásról és ugyanoda is tér vissza sötétedés környékén. A köztes időben menetrendi kötöttségek nélkül közlekedik majd a vonat.

  A kisvonat, az előzetes tervek szerint két szerelvényből áll majd. A B-26-os egyedi mozdonyból és az általa vontatott személykocsikból, valamint egy másik C-50-es típusú mozdonyból és kocsikból. A résztvevőknek várhatóan egy nyitott személykocsi is a rendelkezésükre áll.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!