Hetven ingyenes kulturális rendezvény lesz idén a magyar fürdővárosban

  Mórahalmon hamarosan befejeződnek a Kolo Szerb Kulturális Központ munkálatai, és a hónap végén a közönség számára is megnyitja kapuit az intézmény.

  Felpörgetik a kulturális életet Mórahalmon, ahol az Év fürdője díjat viselő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő eddig is rengeteg szerb és magyar turistát csábított.

  Fefrissül a kulturális élet Mórahalom városábanForrás: Wikipédia / Készítette: Mórahalom önkormányzat

  A szerb-magyar határ közelében található kis városban egy új épültetet adnak át március végén. A Kolo Szerb Kulturális Központ idén összesen hetven rendezvénnyel várja a városba érkező turistákat, akik egy évig minden rendezvényen ingyenes vehetnek részt. 

  A kulturális programok kínálatát a sokszínűség jellemzi: lesz irodalom, tánc és színház, megismerhetik a balkáni zene- és tánckultúrát, valamint hírességekkel is találkozhatnak. A nyári fürdőzés után jó program lehet például a Figaró házassága előadás, melyet az SZTE–ZMK énekesei a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséretében fognak előadni.

  A nyár további attrakciója lesz a Zasatava Fesztivál, amelyre egy nemzetközi sztárt is meghívtak a szervezők - a kilétét azonban egylőre titokban tartják. A nagyobb rendezvények mellett kézműves vásárokkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal és kisebb koncertekkel várják az érdeklődőket.

  A Kolo Szerb Kulturális Központ rendezvényei 2020 májusáig ingyenesen látogathatók, tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híreiből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!