Hetven ingyenes kulturális rendezvény lesz idén a magyar fürdővárosban

Mórahalmon hamarosan befejeződnek a Kolo Szerb Kulturális Központ munkálatai, és a hónap végén a közönség számára is megnyitja kapuit az intézmény.

Felpörgetik a kulturális életet Mórahalmon, ahol az Év fürdője díjat viselő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő eddig is rengeteg szerb és magyar turistát csábított.

Fefrissül a kulturális élet Mórahalom városábanForrás: Wikipédia / Készítette: Mórahalom önkormányzat

A szerb-magyar határ közelében található kis városban egy új épültetet adnak át március végén. A Kolo Szerb Kulturális Központ idén összesen hetven rendezvénnyel várja a városba érkező turistákat, akik egy évig minden rendezvényen ingyenes vehetnek részt. 

A kulturális programok kínálatát a sokszínűség jellemzi: lesz irodalom, tánc és színház, megismerhetik a balkáni zene- és tánckultúrát, valamint hírességekkel is találkozhatnak. A nyári fürdőzés után jó program lehet például a Figaró házassága előadás, melyet az SZTE–ZMK énekesei a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséretében fognak előadni.

A nyár további attrakciója lesz a Zasatava Fesztivál, amelyre egy nemzetközi sztárt is meghívtak a szervezők - a kilétét azonban egylőre titokban tartják. A nagyobb rendezvények mellett kézműves vásárokkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal és kisebb koncertekkel várják az érdeklődőket.

A Kolo Szerb Kulturális Központ rendezvényei 2020 májusáig ingyenesen látogathatók, tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híreiből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek