15 terepasztalon zakatolnak az apró vonatok az ünnepi hétvégén

  A hosszú hétvégén rendezik meg Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítást.

  Március 15-től 17-ig tart majd a kiállítás, ahol az ország legnagyobb H0 terepasztalán kívül több más méretarányban is futnak majd az apró szerelvények. A körülbelül kétezer négyzetméteres kiállítótérben 15 terepasztalt és körülbelül 400 méter hosszú vasúti modellpályát alakítanak ki, áll a rendezvény sajtóközleményében.

  Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell KiállításForrás: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

  A gyerekek a világ legizgalmasabb hullámvasútjaira is felülhetnek – virtuálisan. Illetve több tízezer kockából felépül egy Lego város is, melyhez természetesen vasútállomás is tartozik. A Színházteremben a Parkvasútra, a Hild téren pedig egy elektromos kisvasútra ülhetnek fel a gyerekek.

  A kép illusztrációForrás: 27707/Pixabay

  Rengeteg olyan apróság is lesz, amitől egy kicsit közelebb kerül a látogatókhoz a vonatozás története: diorámák, makettek képei, vasúti állomásfőnök eszközei, illetve egy, az 1950-es években gyártott PéVé vasút is várja a vonatjátékok rajongóit. Ráadásként idén repülőgép modellek is lesznek a kiállításon, plusz a terepasztalokon okostelefon segítségével különleges tartalmakat, például vasúttörténeti érdekességeket, videókat is el lehet majd érni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!