Férfimaszkot öltő asszonyok és busók lepik el Siófokot

  Idén két teljes napon keresztül tart a Farsangi Toros Party a siófoki Hajóállomáson, így még több programmal és fellépővel várják a közönséget, mint tavaly - írja az Az utazó magazin.

  BusómaszkokForrás: Wikipédia / Készítette: Karoly Czifra

  Január utolsó szombatján, azaz 26-án gasztro-versenyekkel indul a program. Lesz kolbásztöltő verseny, valamint egy választott torosétel új verzióját is be kell mutatniuk a versenyzőknek. 

  A közönséget zenés programokra várják, illetve már délelőtt megérkeznek a busók is - ők gondoskodnak az igazi, farsangi hangulatról.

  Vasárnap is lesz gasztroprogram, az Egyesület tagjai a busók segítségével egy disznót dolgoznak fel.  A nap fő eseménye pedig a Balatuning Egyesület által megszervezett jelmezes „asszonyfutás" lesz, amely szintén a farsangi hagyományok előtt tiszteleg. A futás után - a tél elenegedésének jelképeként - egy szalmabábut bocsátanak a vízre a busókkal közösen.

  A Siófoki Jégkikötő, azaz a 250 négyzetméteres, valódi jéggel borított korcsolyapálya a Farsangi Toros Party ideje alatt is nyitva lesz a Hajóállomásnál, így akár korcsolyázás közben is lehet majd élvezni a zenei programokat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!