Skót színekben fürdik majd a Lánchíd a hétvégén

  Az ünnepi fényfestés ideje alatt a skót nemzeti lobogó színei, a kék-fehér jelennek meg a Lánchíd szerkezetén. A bekapcsolás alkalmából Iain Lindsay brit nagykövet skót nemzeti viseletben ünnepi köszöntőt mond a Lánchíd pesti hídfőjéhez közeli Eötvös téren péntek délután. A skót dudaszóval kísért rövid ünnepség minden érdekelődő számára nyitott - olvasható a Brit Nagykövetség közleményében.

  Forrás: pixabay.com / unserekleinemaus

  A Skócia nemzeti ünnepének, Szent András napjának a tiszteletére tartott ünnepi fényfestés két napig, pénteken és szombaton délutántól éjfélig lesz látható. Azért ezen a helyszínen tartják a megemlékezést, mert a Lánchíd, majd később a budai Váralagút építési munkálatait Clark Ádám edinburghi születésű skót mérnök irányította, kollégája és névrokona, William Tierney Clark angol mérnök tervei alapján.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!