Nemsokára kezdődik a Haydn Vonósnégyes Fesztivál Fertődön

  Szeptember 21-én kezdődik a fertődi Esterházy-kastélyban a Haydn Vonósnégyes Fesztivál, a térség egyik legrangosabb komolyzenei koncertsorozata. A rendezvényre a meghívott zenekarok mindegyike legalább egy művet előad majd a híres zeneszerző repertoárjából - írja a Sopron Média. 

  Esterházy-kastély FertődFotó: Polyák Attila - Travelo

  Az Esterházy-kastély a leghitelesebb helyszíne a Haydn művek megszólaltatásának, hiszen negyed évszázadot itt élt, alkotott, komponált, és vezényelt Joseph Haydn. A világ zenetörténetének egyik óriása e falak között inspirálódott, alkotott és szólaltatta meg műveit. Eszterháza nem csak a leghitelesebb, hanem az egyik legszebb koncerthelyszíne is Magyarországnak.

  Az Eszterházy Kastélyegyüttes egyik legnépszerűbb rendezvénye évek óta a Haydn Vonósnégyes Fesztivál. Idén szeptember végén, 21-e és 23-a között hallgathatja a közönség Európa feltörekvő és már ismert vonósnégyes formációinak műsorát. Az öt koncert mindegyikében felcsendülnek majd Joseph Haydn szerzeményei.

  Az előadók között hazai és nemzetközi együtteseket is találunk: a Signum Quartet és a Bennewitz Quartett a világ legnagyobb koncerttermeit is meghódították már, a feltörekvő francia Quatour Tchalik zenekar pedig az idei Mozart verseny győzteseként érkezik majd Eszterházára. Mellettük a hazai Wespa és Kruppa Vonósnégyesek is színpadra lépnek a Fertődi kastély Haydn termében. A fesztivál részletes programjáról itt olvashatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!