Lellén ismét eszem-iszommal ötvözik a vitorlásversenyt

Alig olvadt ki a Balaton a későn jött tél okozta két hetes jég alól, újra vitorláshajók lepik el a Balatonlelle előtti vízterületet.

A négy napos hosszú hétvége pénteki napján, március 16-án rendezik a II. Tavaszi Regatta vitorlásversenyt Balatonlellén. A Tavaszi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomása, ezt megelőzően a tél legnagyobb balatoni fesztiváljával egybekötött Mikulás Regattán, a Szilveszteri Regattán és a Farsangi Regattán mérték össze tudásukat azok a hajósok, akik szerint a Balaton egész évben élvezettel hajózható.

Szép időt jósolnak a vitorlázáshoz a hétvégéreForrás: Flickr.com

Ugyanezen a napon a BL YachtClub kikötőjében a parton rendezik meg a Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Tesztet. Egy helyen egy időben több mint tíz borásszal találkozhat az, aki szereti a pezsgőket és a gyöngyöző borokat. 15 órakor sétáló kóstoló veszi kezdetét, ahol északi és déli parti borászatokkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. 

Plusz egy program áprilisra:

A tavasz további része is tartogat programokat, idén első alkalommal, április 14-én rendezik meg a Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai fesztivált a balatonlellei Kishegyen, ahol 7 étterem, 14 borászat, 3 cukrászda kínálata mellett kézműves vásár, vezetett túrák, és hatalmas esti buli is várja az odalátogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek