Ide megyünk a legtöbben szilveszterkor

A trivago.hu szálláskereső portál közzétette, hová utaznak a magyarok legszívesebben szilveszterezni. A top 20-as rangsor a 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott keresési adatokon alapul, és ezek alapján a magyarok – ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel – szívesebben töltik otthon a szilvesztert, hiszen 20-ból 13 belföldi úti cél.

A lista 1. helyén Budapest, az örök kedvenc áll 39 694 forintos átlagos kattintott árral. A főváros lehetőségek tárházával várja a látogatókat, legyen az kulturális kikapcsolódás, fürdő látogatás, vagy önfeledt szórakozás. Prága szerezte meg a népszerűségi lista 2. helyét jóval magasabb, majdnem 64 000 forintos átlagárral.

Szilveszter PrágábanForrás: Flickr.com

Ismét jól teljesítettek a fürdővárosok, hiszen Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadikként került fel a dobogóra. A jótékony hatású gyógyvíz és a szállodai wellness szolgáltatások felértékelődnek a tél beköszöntével. Hévíz, ahol Hajdúszoboszlóhoz hasonlóan ilyenkor korizni is lehet, a negyedik, Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett.

Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő úti célok is felkerültek a szilveszteri listára. Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20 közé a legmagasabb, több mint 95 000 forintos átlagos kattintott árral.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek