Uniós díjat kapott az Őrség, Zselic vidéke és Kaposvár

Elnyerte a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence, EDEN) elnevezésű kitüntetést Kaposvár és a Zselic vidéke, valamint az Őrség 18 másik idegenforgalmi célállomás között.

 

PityerszerFotó: Őrségi Népi Műemlékegyüttes - Pityerszer / Facebook

 Az EDEN kezdeményezés céljai közé tartozik egy platform létrehozása a jó gyakorlatok európai szintű cseréje érdekében a fenntartható turizmus területén. A projekt hazai lebonyolítója az indulás éve óta a Magyar Turizmus Zrt. és jogutódja, a Magyar Turisztikai Ügynökség. A hálózat innovációs pályázatán keresztül évente lehetőséget ad arra, hogy versenyeztessék egymással a nyertes desztinációk legújabb innovatív fejlesztéseit. Az idei, 11. EDEN konferenciát október 26-án rendezték meg Máltán 18 ország részvételével - írja az MTI.

Ezúttal három kategóriában hirdettek versenyt. A természetközeli élmény kategóriában Kaposvár és Zselic vidéke első helyezett lett a zselici rengetegben megbúvó Csillagpark egyedülálló kínálatával. A Csillagpark programjai a fogyatékkal élők számára is elérhetőek; a hallássérültek éjjel is látható jeltolmácsolással, a látássérültek "tapogatható égbolttal" élhetik át a természet élményét. A csillagvizsgáló és szolgáltatásai pedig nagyrészt akadálymentesen megközelíthetőek.

A következő kategória olyan rendezvényeket díjazott, ahol a vendégek és a helyi lakosok is tevékenyen élvezhetik a programokat. Az egyik döntős esemény az Őrség kiemelt örökségturisztikai rendezvénye, a Tökfesztivál lett.

Kaposvár fődíjként a közösségi média hatékony használatának elősegítését szolgáló tanfolyamot nyert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek