Ezek a leghasznosabb utazási tippek

Gilbert Ott annyira tapasztalt utazó, hogy alapított egy utazási oldalt is, ahol megosztja az élményeit és a tapasztalatait. Mi most a legfontosabb és leghasznosabb utazási tippeket mutatjuk be nektek, amelyekkel sokkal könnyebb és problémamentesebb lesz az utazás és a nyaralás. Kalandra fel! 

A Tripadvisor oldalát nézik meg a legtöbben, mielőtt szállást foglalnánakForrás: amirraizat/Shutterstock

Online oldalak felkeresése

Érdemes felkeresni a Tripadvisor oldalát és a Google értékeléseket is megnézni, hogyan vélekedik a többi utazó az általunk kinézett szálláshelyről vagy étteremről. Manapság sokan tervezik meg az utazásukat a TikTok videóinak segítségével, ahol megannyi vlogger mutatja be az adott ország látványosságait. 

Függönykapocs a jobb alvásért 

A függönykapocs a legtöbb szállodában megtalálható. Általában a sötétítő függönyöket szokták függönykapoccsal rögzíteni, azonban arra nem figyelnek, hogy a függöny oldalán a fény ugyanúgy bevilágít a szobába. Ha teljesen sötétbe szeretünk aludni, akkor a függönykapcsot tegyük át a függöny oldalára, majd rögzítsük a redőnyhöz - szemlézte az origo.hu a dailymail.co cikkét.

Helyi valuta

A repülőtereken fizetéskor ne a saját pénznemeddel, hanem a helyivel fizess, hogy ne számítsanak fel extra összeget a pénzváltásnál.

Ne használjuk a szállodai vasalót!

A szállodai vasalók általában rossz állapotban vannak és emiatt kárt tehetnek a ruháinkban. A pilóták és az utazók sokszor pizzát vagy bármilyen más ételt melegítenek a vasalón. Emiatt a vasaló alja, még ha nem is látszik, nagyon koszos lesz. Ezért inkább zuhanyzás közben a ruhákat tegyük a törölköző tartóra vagy a fürdőszoba ajtó mögé. A forró víz gőze eltünteti a ruha ráncait, így nem kell a szállodai vasalót használni.

Tekerjük fel a ruhákat, hogy helyet spóroljunk

A ruhák feltekerése nem csak a gyűrődések elkerülése miatt hasznos, hanem rendkívül sok helyet tudunk vele megspórolni a bőröndben. Ha feltekerjük a ruhákat és úgy tesszük a bőröndben sok kellemetlenséget el tudunk kerülni. Kipakoláskor nem kell a vasaláson vagy gőzölésen gondolkodnunk.

A megfelelő pakolási technikával rengeteg helyet spórolhatunk - illusztrációForrás: Chutima Chaochaiya/Shutterstock

Vigyünk magunkkal leukolpastot vagy ragtapaszt

Gilbert szerint nemcsak a cipő által feltört lábunkra gyógyír a ragtapasz, hanem a szállodai szoba világító berendezéseinek fényeit is le tudjukl takarni vele a még pihentetőbb alvásért.

A sokoldalú vattapamacs 

A vattakorongok nemcsak sminklemosásra alkalmasak, hanem a ruháinkat is illatosíthatjuk velük, amennyiben a bőröndbe a ruhák közé illatos vattapamacsokat teszünk. 

Folyadékok

A kézipoggyászban elhelyezhető folyadékokra a legtöbb repülőtéren szigorú szabályok vonatkoznak. Minden utas legfeljebb 1 liter folyadékot vihet fel a repülőre, legyen szó például ásványvízről, samponról, balzsamról, vagy naptejről. A folyadékot 100 ml-es kiszerelésű flakonokban vihetjük fel a repülőre, és egy átlátszó, újrazárható műanyag zacskóba kell elhelyeznünk.

És a szuvenír?

Igyekezzünk úgy pakolni a bőröndbe, hogy maradjon hely a hazafelé útra vásárolni kívánt szuveníreknek, így elkerülhetjük a túlsúlyos csomagra felszámított pótdíjat vagy a feladott poggyász költségeit.

Nézd meg Viszkok Fruzsi tippjeit, hogy ő miket visz magával a kézipoggyászában:

 

Ezek is érdekelhetnek