Mit és hogyan pakolj a bőröndödbe? Segítünk!

Nyaralni mész, alig várod, lelkesen pakolsz, de sehogy sem akar minden beleférni a bőröndödbe. Ne aggódj, segítünk! Tippjeinket követve megtudhatod, hogyan érdemes pakolnod és miket kell magaddal vinned az álomnyaralásra, hogy ne fizess rá a többletsúlyra.

Nem rémálom többé a pakolás - illusztrációForrás: Shutterstock/Roman Samborskyi
  • Alulra mindig a nehezebb dolgokat és a cipőket tedd. A lábbelikre húzz lábzsákot vagy zuhanyzósapkát, hogy ne koszolják össze a többi ruhát. A cipőkbe is betehetsz dolgokat, például zoknikat vagy törékeny parfümöt. Felülre a könnyebb, apróbb holmik kerüljenek.
  • Nem érdemes több pár cipőt vinned, elég ami rajtad van (zárt sport-vagy túracipő), a bőröndben egy kényelmes szandál és egy papucs.
  • A ruhákat ne hajtsd össze, hanem tekerd szoros gurigába, akár több pólót és nadrágot is egymásra tekerhetsz.
  • A ruhák kiválasztásakor érdemes szettekben gondolkodnod, előre tervezd meg, hogy mit mivel veszel majd fel. Így elkerülheted, hogy felesleges ruhadarabokat vigyél magaddal.
  • Fedélzeti bőröndbe 10-szer 100 ml-t, összesen 1 liter folyadékot vihetsz fel. Nem kell megválnod a kedvenc termékeidtől, csak öntsd át őket 100 ml-es utazó flakonokba, de a nyaralás helyszínén is beszerezheted őket a helyi boltokban. A folyadékokat átlátszó, zárható tasakba tedd olyan helyre, ahonnan könnyen ki tudod venni az ellenőrzéskor.
  • Hasznos, hogy a kabin bőrönd mellett vihetsz magaddal a fedélzetre egy kisebb kézitáskát. Ebbe belerakhatod azokat a dolgokat, amikre út közben is szükséged lehet, valamint az irataidat és az értékeidet.
  • Jó ha kéznél van olvasnivaló, pénztárca, nedves törlőkendő, nyakpárna, zenelejátszó és fülhallgató, gyógyszerek, ajakápoló és egy pulcsi a fázósóknak. Egyre elterjedtebb a kompressziós zokni viselése a repülőn egészségügyi okokból.

Az alábbi videóban további hasznos tippeket láthatsz a gyakorlatban a megfelelő pakoláshoz:

 

 

Ezek is érdekelhetnek