Videó: Így nyitják ki a lezárt bőröndöket a reptereken, így védekezhetsz ellene

Nyom nélkül kinyithatják a lezárt bőröndöket a reptereken és fuccs, lőttek a kellemesnek ígérkező nyaralásnak, ha kirámolnak minket egy biztonságosnak vélt helyen, amiről nem is gondolnánk. Megmutatjuk a lezárt bőröndöket kiraboló, szinte nyom nélküli technikát és azt is, hogyan védekezhetsz ellene.

Minden, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell, ha nem rámolják ki a bőröndöt - illusztrációForrás: Shutterstock/Romolo Tavani

Hiába teszel lakatot a bőröndödre, nem sokat érsz vele. A cipzárak ugyanis felnyithatók és visszazárhatók anélkül, hogy bármi nyom maradna a betolakodás után. Az alábbi videó bemutatja, hogy milyen könnyen és gyorsan hajtják végre ezt a műveletet. Hülyének nézted eddig azokat, akik a repülőtereken befóliázzák a csomagjaikat? Bár környezetszennyező megoldásnak tűnhet, komoly haszna van a bőröndöd biztonsága szempontjából.

A felnyitáshoz csupán egy közönséges golyóstoll szükséges, aminek a végét az összehúzott cipzár két fogsora közé dugják, és jól benyomva, végighúzzák oldal irányban. A bőrönd másodpercek alatt kinyílik. A ruhákat kissé megemelve azonnal előtűnik, hogy van-e benne mozdítható érték.
Ezután megfogják a cipzár lakattal egymáshoz rögzített füleit, és végig- húzzák a fogazatokon. A cipzár probléma és nyom nélkül visszazár, miközben zár érintetlen marad!

Ha nem szeretnéd fölkínálni a tolvajoknak a bőröndödbe helyezett értékeidet, fóliáztasd be. Nem csak a tolvajoktól véded, de a roncsolódás és piszok ellen is hatásos. Természetesen otthon is betekerheted, de ehhez a konyhainál erősebb és nagyobb fóliát szerezz be – írja a ripost.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek