Olvasókabin az erdő mélyén - Egyedi tervezés könyvmolyoknak

Hallottatok már a Bakony első olvasókabintjáról, vagy netán jártatok is már benne? Ha még nem, akkor ajánlott felkeresni azoknak, akik egy kis erdei elvonulásra vágynak. Az MTI fotósa által készített legfrissebb képek szerint igazán egyedi helynek tűnik.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Az ajkai Csinger-völgyben található kabin a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával készült el még 2022-ben. Az építmény 5 méter magas, valamint 1,5 méter széles, és az ajkai bányászati múzeum közelében, az erdei útról letérve, a fák között található.

A bivakszállással (a francia bivouac szabad ég alatt tartózkodást, táborozást jelent) kombinált olvasókabinban két, egymással szembe fordított könyvespolc található. Ezek között pedig olyan platformok, ahol a turisták a saját hálózsákjukban vagy egy polifómon megpihenhetnek.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Az építmény egy MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) kurzus eredményeként jött létre, ahol a hallgatók kis csoportokban dolgozva kabinterveket készítettek. Az EKF és a tanárok közös választása végül Formanek Liza és Fazakas Imola munkájára esett.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás
Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Az olvasókabin a friss fotók alapján jó állapotban van, és várja a pihenni, erdő mélyén olvasgati vágyókat. Azt azonban érdemes tudni, hogy a védelme érdekében a kabinba előzetesen be kell regisztrálni, majd az így kapott kártyával lehet bemenni. Így nyomon követhető, hogy ki mikor használta a kis szállást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek