Mezőkövesden még a piros tojás sem piros

Mezőkövesden, április 9-én és 10-én megismerhetjük az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat, mivel a Hadas városrészben idén is megrendezik a Matyó Húsvétot, immár 20. alkalommal.

Vödrös locsolkodás a Hadas városrészbenForrás: AFP/Attila Kisbenedek / CC-BY-SA-4.0

Húsvét vasárnap és hétfőn a Matyó Néptáncegyüttes és a térség hagyományőrző csoportjainak műsora szórakoztatja a látogatókat, de egy-egy sztárvendéget is köszönthetünk majd a fellépők között. A kicsik örömére vasárnap bábszínházzal indul nap, de a 2 nap során többféle kézműves foglalkozás, tojásfestő műhely, óriás buborék fújás, játékudvar és babasarok is várja majd őket. Az utcákon, a szép házak között, melyekről korábban itt a Travelo oldalán is írtunk, kézműves és gasztronómiai termékek vásári forgataga fogadja az érkezőket.

Hétfőn több alkalommal vödrös locsolkodást láthatnak az érdeklődők a Hadas városrészben. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán a gyerekek kedvence a húsvéti állatudvar és simogató, továbbá kovácsbemutató fogadja a vendégeket, a Matyó Múzeumban pedig tojás díszítésre is lesz lehetőség - írták az esemény sajtóközleményében.

Az ünnep idején nyitott kapukkal várják az érdeklődőket a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő. És ami még jobb, hogy a rendezvényen való részvétel és a parkolás ingyenes; csak a múzeumi programokra kérnek belépőt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek